Deň otázok a odpovedí s osobnosťou paralympijského športu – Peter Kinik – pondelok 15.6.2020

V nedeľu 7.6.2020 sa vo výzve Deň otázok a odpovedí s osobnosťou paralympijského športu predstavil ďalší úspešný paralympijský športovec Marek Kamzík a na pokračovanie tejto kampane vyzval majstra sveta z roku 2009, bronzového z PH Rio 2016 – lukostrelca Petra Kinika. Ten bude priaznivcom našej stránky vzhľadom na súkromné povinnosti k dispozícii trochu netradične až v pondelok 15.6.2020 od 10:00 do 18:00. A takto sa prihovoril fanúšikom stránky www.superfitonline.sk vo svojej výzve:

Tento veľmi úspešný, veselý, ale zároveň veľmi pokorný a dobrosrdečný športovec z Poráča, neďaleko Spišskej Novej Vsi, prišiel pred osemnástimi rokmi po zrážke s vlakom o obe dolné končatiny a časť ľavej ruky. Nepriazeň osudu ho nezlomila, naopak, hneď po zotavení sa z vážnych zranení v Národnom rehabilitačnom centre v Kováčovej, začal skúšať rôzne športy. Z pomedzi všetkých športov mu však najviac učarovala lukostreľba a dodnes by ju za žiadny iný šport nevymenil. Denno-denne dochádza 40 km na tréningy do Kežmarku, za svojim trénerom Vladimírom Majerčákom. Ten si v začiatkoch jeho športovej kariéry všimol jeho talent a netrvalo dlho, aby ho prísnym prístupom a poctivým tréningom priviedol už v roku 2009 k titulu majstra sveta. A hoci v Londýne 2012 patril k možným adeptom na paralympijskú medailu, tá prišla až o ďalšie 4 roky na PH Rio 2016, kde získal svoju prvú paralympijskú medailu – bronzovú.

Dnes 34 ročný rodák zo Spišskej Novej Vsi, podobne ako mnohí iní paralympionici, bojuje o účasť na svojej ďalšej paralympiáde, ktorú však po problémoch s pandémiou Covid-19 preložili na budúci rok, pričom jej konanie nie je stále celkom isté. Možno práve v týchto chvíľach potrebuje Peter Kinik povzbudenie a to prišlo v pravej chvíli od jeho kamaráta Mareka Kamzíka, ktorý ho nominoval do tejto výzvy. Pridajte sa k nemu, zavolajte, či napíšte a vyjadrite Petrovi svoju podporu, aby našiel ďalšiu energiu na ceste za ďalšími športovými úspechmi.

Rád sa s Vami porozpráva na akúkoľvek tému a bude Vám k dispozícii v pondelok 15.6.2020 na známom telefónnom čísle Superfitu – 0940 850 138, alebo na e-mailovej adrese peterkinik@gmail.com.

Telefonát na číslo 0940 850 138 nie je spoplatňovaný žiadnou špeciálnou sadzbou, vzťahuje sa naň bežný cenník mobilných operátorov pre volania v domácej sieti.