Deň otázok a odpovedí s osobnosťou paralympijského športu – Miloš Hudec

Sme veľmi radi, že výzva „Deň otázok a odpovedí s osobnosťou paralympijského športu“ z týždňa na týždeň úspešne napreduje a oslovuje ďalších skvelých ľudí a športovcov z prostredia našej širokej paralympijskej rodiny. Dnes Vám v nej predstavíme Miloša HUDECA, ktorý ako sám prezrádza vo svojej videovýzve, podľahol čaru handbike natoľko, že by ho už do konca života za iný šport nevymenil.

Ale v živote má aj ďalšie veľmi dôležité priority. Keď som sa chcel o Milošovi Hudecovi dozvedieť viac z jeho FB profilu, veľmi rýchlo som pochopil, že nadovšetko miluje svoju rodinu – manželku a 3-ročného synčeka, ktorí stoja pevne pri ňom nielen v živote, ale hádam aj pri všetkých jeho cyklistických úspechoch a víťazstvách.

Pozrite si videovýzvu tohto 42 ročného športovca, ktorý je od roku 2019 členom slovenskej reprezentácie „B“ v paracyklistike:

Miloš Hudec od ranného detstva športoval a po úraze v roku 2002 rýchlo pochopil, že šport pre svoj život naďalej potrebuje. Začal preto hľadať taký druh paralympijského športu, ktorý by ho opäť motivoval, prinášal mu radosť a vtiahol ho späť do sveta poctivej tréningovej driny a zaslúžených víťazstiev a úspechu. Vyskúšal atletiku – guľu, disk, oštep, ale nebolo to podľa jeho slov ono. Až v roku 2012 sa dostal na Handbike – kemp, ktorý organizoval u nás už známy popularizátor handbike a skvelý športovec Laco Bockor. Hneď, ako Miloš Hudec v rámci kempu sadol do handbiku vedel, že našiel presne to, čo hľadal a netrvalo dlho, kým začal pretekať.

Dnes je už druhý rok členom slovenskej reprezentácie „B“ v paracyklistike a svoju výkonnosť konfrontuje v rámci významných medzinárodných pretekov s tými najlepšími. V roku 2018 vyhral dobre obsadený Český pohár v kategórii MH3 a rok nato zvíťazil aj v polmaratóne v poľskom Radzymine, či v pretekoch na 10 km v Bielsko Biala. Na úrovni reprezentácie dosahuje za krátke obdobie prvé sľubné výsledky: EP Elzach 6. miesto, EP Púchov 5. miesto, EP v talianskom Dueville 4. a 6. miesto, 25. miesto na SP v talianskej Coridonii a 28. miesto na MS v holandskom Emmene.

Pracuje ako účtovník a a venuje sa aj oprave bicyklov. V roku 2016 založil vlastný športový klub Handbike Liptov, ktorý združuje zdravotne znevýhodnených cyklistov so záujmom o tento krásny šport.

Naša stránka Vám prináša možnosť porozprávať sa s Milošom Hudecom už túto nedeľu, 24. mája 2020 v čase od 10:00 do 18:00 na už známom Superfit telefónnom čísle 0940 850 138, alebo prostredníctvom e-mailu: handbike.liptov@gmail.com.