Deň otázok a odpovedí s osobnosťou paralympijského športu – Marián Ligda

V sobotu 16. mája 2020 pokračuje ďalšou, v poradí už treťou skvelou výzvou Deň otázok a odpovedí s osobnosťou paralympijského športu. Tentokrát sa nám vo výzve týždňa prihovára zanietený motivátor a propagátor „hobi“ športu telesne znevýhodnených, celoživotný vyznávač rôznych adrenalínových športov, kapitán úspešného reprezentačného tímu SR v hokeji na sánkach – Marián LIGDA.

Posúďte sami, jeho výzva je naozaj originálna:

Keď som tomuto energickému chlapíkovi spod Tatier začiatkom týždňa telefonoval s informáciou, že ho ako pokračovateľa štafety pre Deň otázok a odpovedí vyzval športový strelec Radoslav Malenovský, netušil som, koľko nových a prospešných informácií sa od neho dozviem. Jeho život, práca a aktivity sú naozaj veľmi pestré a zaujímavé, a preto som presvedčený, že pre každého záujemcu bude v sobotu 16.5.2020 telefonický rozhovor s ním veľmi užitočnou skúsenosťou. Okruh tém, o ktorých sa viete s Mariánom Ligdom porozprávať, je naozaj široký! Veď okrem toho, že je úspešný športovec a vyznavač viacerých športov vo voľnom teréne plných adrenalínu, ako človek venuje množstvo času práve pomoci druhým ľuďom. Založil občianske združenie, prostredníctvom ktorého putujú 2 percentá na podporu mnohých ľudí po nejakom vážnom úraze. Dostáva sa k nim tak nenahraditeľná pomoc vo forme financií, poskytnutia rôzneho športového materiálu, či vo forme zabezpečenia účasti na rôznych športových podujatiach. Ako kapitán slovenskej reprezentácie hokeja na sánkach výraznou mierou ovplyvňuje naše rastúce šance účasti na paralympíjskom turnaji, ktorý sa má uskutočniť v roku 2022 v Číne.

Zaujímalo by Vás, čo napríklad viedlo Mariána Ligdu absolvovať v roku 2013 vyše 1.400 km dlhú cestu na handbike do Paríža, či ako dokázal v sitski absolvovať freeride lyžovanie na tých najextrémnejších svahoch sveta so sklonom viac ako 45%? Alebo by ste sa chceli len priateľsky porozprávať a povzbudiť ho v jeho športovom, či ľudskom snažení? V takom prípade mu určite volajte, či píšte!

Naša stránka Vám túto možnosť prináša už túto sobotu 16. mája 2020 v čase od 10:00 do 18:00 na už známom univerzálnom superfit telefónnom čísle 0940 850 138, alebo na e-maile: marian.ligda@gmail.com.