Deň otázok a odpovedí s osobnosťou paralympijského športu – Peter Mihálik – pondelok 22.6.2020

Skutočnosť, že vo výzve na Deň otázok a odpovedí sa stretávame už s ôsmou osobnosťou paralympijského športu, znamená už takmer dvojmesačnú existenciu našej stránky, keď na otázky jej priaznivcov odpovedá každý týždeň jeden úspešný zdravotne znevýhodnený športovec. Všetky doterajšie výzvy si môžete pozrieť v sekcii „Výzvy/Deň otázok a odpovedí“, pričom je možné každého zo športovcov kedykoľvek kontaktovať na uvedenej e-mailovej adrese.

V najnovšej výzve sa nám predstavuje jeden z našich najúspešnejších stolných tenistov Peter MIHÁLIK, ktorý bude všetkým záujemcom prostredníctvom telefónu i e-mailu k dispozícii už v pondelok 22.6.2020 v čase od 10:00 do 18:00. Pozrite si výzvu tohto bezprostredného a veselého mladého športovca, ktorý okrem športu miluje život, rodinu, svojich priateľov a všade dobrú náladu:

„Keď spieva, tak z celej duše, keď sa spovedá, tak vražedne úprimne, keď sa zabáva, strhne všetkých ostatných“ napísal o Petrovi portál „Inak obdarení“ a vykreslil tak jeho bezprostrednosť v prístupe k životu absolútne presne. Peter bol pred úrazom veľmi talentovaným futbalistom, no práve v čase, keď mal na dosah svoj prvý vážnejší „profesionálny športový kontakt“ došlo k autohavárii, ktorá nielen jeho smerovanie v športe, ale aj živote radikálne zmenila. Po náročnej operácii a dlhodobom liečení mu v mnohom pomohol pobyt v Národnom rehabilitačnom centre v Kováčovej, kde sa začal po prvý krát zoznamovať s tým, ako sa o seba postarať, ako fungovať s diagnózou paraplegika. Počas tohto rehabilitačného pobytu sa po prvý krát dostal do kontaktu aj so stolným tenisom, ktorému nakoniec zostal verní až do dnešných dní. Medzi jeho najvýraznejšie úspechy v paralympijskom športe patrí striebro z ME 2009 v Janove, 4. miesto z MS 2010 v Kórei, 5. miesto z PH Peking 2008, dve bronzové medaily v súťaži tímov na ME 2011 a 2013 a bronz zo súťaže jednotlivcov na ME 2013 v Taliansku. Okrem toho je viacnásobným majstrom SR a v rokoch 2019 a 2020 vybojoval dvakrát po sebe prvenstvo aj na solídne obsadenom turnaji Costa Brava Spanish Open.

Nominácia do našej výzvy ho príjemne prekvapila a veľmi sa už teší na akékoľvek otázky všetkých záujemcov počas Dňa otázok a odpovedí v pondelok 22.6.2020. Preto neváhajte a volajte, či píšte Petrovi Mihálikovi v obvyklom čase od 10:00 do 18:00 na telefónne číslo Superfitu 0940 850 138, alebo na e-mail peter.cert454@gmail.com.